Mechanische bewerkingen

Mechanische bewerkingen zijn processen die worden gebruikt om de vorm, grootte of afwerking van een werkstuk te veranderen. Deze processen worden uitgevoerd door een gereedschap dat in contact komt met het werkstuk en een kracht uitoefent. De vorm van het gereedschap bepaalt de vorm van het werkstuk.

Er zijn veel verschillende soorten mechanische bewerkingen, elk met zijn eigen unieke kenmerken.

Enkele van de meest voorkomende mechanische bewerkingen zijn:
  • Snijden: Dit is het meest fundamentele soort mechanische bewerking. Het omvat het wegsnijden van materiaal van een werkstuk door een scherp gereedschap.
  • Boren: Dit is een soort snijden waarbij een rond gereedschap wordt gebruikt om een gat in een werkstuk te maken.
  • Drillen: Dit is een soort snijden waarbij een scherp gereedschap wordt gebruikt om een gat in een werkstuk te maken.
  • Draaien: Dit is een soort bewerking waarbij een werkstuk wordt gedraaid terwijl een gereedschap het materiaal wegsnijdt.
  • Frees: Dit is een soort bewerking waarbij een gereedschap met meerdere tanden wordt gebruikt om materiaal van een werkstuk weg te snijden.
  • Zagen: Dit is een soort bewerking waarbij een scherp gereedschap wordt gebruikt om een snede in een werkstuk te maken.
  • Polijsten: Dit is een soort bewerking waarbij een werkstuk wordt gladgeschuurd om een ​​gladde afwerking te creëren.

 

Mechanische bewerkingen worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de auto-industrie, de luchtvaartindustrie, de machinebouw en de bouwsector. Ze worden ook gebruikt in de productie van huishoudelijke artikelen, consumentenelektronica en medische apparatuur.

De keuze van de mechanische bewerking hangt af van een aantal factoren, waaronder de vorm van het werkstuk, de grootte van het werkstuk, de hoeveelheid materiaal die moet worden verwijderd, de gewenste afwerking en de kosten.

Mechanische bewerkingen zijn een essentieel onderdeel van de moderne wereld. Ze worden gebruikt om een ​​breed scala aan producten te maken, van auto’s en vliegtuigen tot huishoudelijke artikelen en medische apparatuur.

Snel contact