U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

3DPrintit

 

3DPrintit is en buro wat produktontwikkelingverzorgt van idee naar eindprodukt. We doen dit via additieve technieken. Wilt u meer weten bezoek onze website of stuur een contactmail. We nemen zo spoedig mogelijk contact up op.

 

Contact informatie : 3DPrintit

 

Wilt u snel met ons in contact komen bel ons op 0031 6 48811117 of mail met ons. We proberen op korte termijn met u in contact te komen. Zijn we bezet per telefoon  gebruik deze mail service.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

3D Printservice en scanservice

 3dprintit verzorgt 3d printings en scans voor derden. Neem contact met ons op om tot een perfect resultaat te komen. Samen komen we tot uw geprint resultaat of een nog beter resultaat.

bel of mail ons info@3dprintit.nl of tel. 0497 542708 / 06 48811117

Inhoud

Kwin10 Engineering BV 

Contact informatie : Kwin10 engineering BV 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Openingstijden :

  • Week. Maandag - Vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur. na telefonische afspraak
  • Weekend. Zaterdag: 8.30 tot 17.00 uur.

Voor het maken van een afspraak of reservering belt u met ons nummer 0497542708 / 06 48811117 tussen 10.00 en 19.00, maandag tot zaterdag.

ABS Filament :

 Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) is een thermoplast en een copolymeer dat gebruikt wordt voor starre voorwerpen. Het bestaat uit 5 tot 30% 1,3-butadieen en zo'n 50% styreen, met de rest acrylonitril.

Productie
ABS wordt industrieel hoofdzakelijk vervaardigd als een entcopolymeer: op een latex van polybutadieen worden zijketens opgebouwd van acrylonitril-styreenpolymeer.

Een andere mogelijkheid is een mengeling (blend) te maken van acrylonitril-butadieen-rubber en styreen-acrylonitril-copolymeer, zodanig dat er een zekere mate van verbinding tussen beide ontstaat.

Eigenschappen

De behuizing van een TRS-80 Color Computer 2, uit ABS dat door veroudering vergeeld is
ABS is een vormvast materiaal en heeft weinig neiging tot kruip. De maximale gebruikstemperatuur ligt tussen de 85 °C en de 100 °C, afhankelijk van de modificatie. Minimale gebruikstemperatuur is vanaf -35 °C. Het is een brandbaar polymeer, waar vlamvertragers aan moeten worden toegevoegd. Het is ook onderhevig aan veroudering door blootstelling aan de weersomstandigheden (UV-licht, zuurstof, vocht, hitte) omdat polybutadieen de oxidatie van polystyreen vergemakkelijkt. Daardoor verkleurt het plastic en verliest het zijn mechanische sterkte. Om dit tegen te gaan worden er ook UV-stabilisators aan toegevoegd.

Soortelijke massa: 1,06 g/cm3
Treksterkte: 39 MPa
Buigsterkte: 67 MPa
Rek bij breuk: 30%
Elasticiteitsmodulus: 2000 MPa
Kerfslagwaarde: 2 KJ/m2
Gebruik[bewerken]
ABS is een licht maar hard, slagvast polymeer. Het is goedkoop en geschikt voor de behuizing van allerlei apparaten. Ook in de automobielindustrie wordt ABS veel gebruikt.

1 van de bekendste toepassingsvoorbeeld zijn wellicht de bekende LEGO blokjes.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?